Znaleziony temat: przystawka przed zupą
Przepisy na przystawki przed zupą
Przedstawiamy unikalny poradnik, w którym znajdziesz różnorodne przepisy na przystawki, które idealnie sprawdzą się przed podaniem zupy. Niezależnie od tego, czy planujesz obiad, kolację, śniadanie czy też przyjęcie, te propozycje z pewnością zachwycą Twoich gości.
1. Roladki z mięsem
Składniki:
– cienkie plastry mięsa (np. schabu, indyka lub wołowiny)
– plasterki sera żółtego
– plasterki ogórka kiszonego
– musztarda
– sól, pieprz
– wykałaczki
Przygotowanie:
1. Plastry mięsa delikatnie rozbij młotkiem do mięsa.
2. Każdy plaster mięsa posmaruj musztardą, posól i popieprz.
3. Na każdym plasterku mięsa umieść plasterek sera i ogórka kiszonego.
4. Zwijaj plastry w roladki i spiętaj wykałaczką.
5. Roladki usmaż na patelni z obu stron na złoty kolor.
6. Podawaj na ciepło jako przystawkę przed zupą.
2. Mini tartaletki z warzywami
Składniki:
– mini tartaletki (gotowe lub zrobione samodzielnie)
– różne kolorowe warzywa (np. papryka, cukinia, marchewka, pomidory)
– ser pleśniowy
– świeże zioła (np. natka pietruszki, bazylia)
– sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Warzywa pokrój w drobną kostkę.
2. Na patelni podsmaż warzywa na maśle lub oliwie.
3. Dopraw warzywa solą i pieprzem.
4. Mini tartaletki wypełnij podsmażonymi warzywami.
5. Na wierzchu każdej tartaletki umieść kawałek sera pleśniowego.
6. Całość udekoruj świeżymi ziołami.
7. Podawaj na zimno jako lekką przystawkę przed zupą.
3. Sałatka caprese na patyku
Składniki:
– pomidory koktajlowe
– kulki mozzarelli
– świeże liście bazylii
– oliwa z oliwek
– sól, pieprz
– patyczki do szaszłyków
Przygotowanie:
1. Pomidory i mozzarellę przekrój na pół.
2. Na patyku nadziej po jednym kawałku pomidora, mozzarelli i liściu bazylii.
3. Powtarzaj czynność, aż wykorzystasz wszystkie składniki.
4. Sałatkę caprese na patyku skrop oliwą z oliwek i posól oraz popieprz.
5. Podawaj na zimno jako orzeźwiającą przystawkę przed zupą.
4. Mini kanapeczki z wędliną
Składniki:
– mini bułeczki lub kromki chleba
– plasterki ulubionej wędliny (np. szynka, salami)
– plasterki sera żółtego
– masło
– ogórek konserwowy
– pomidory
Przygotowanie:
1. Bułeczki przekrój na pół lub pokrój chleb na kromki.
2. Na każdej połówce bułeczki lub kromce chleba rozsmaruj masło.
3. Na jednej połówce umieść plasterki wędliny, a na drugiej plasterki sera.
4.
Napisz komentarz do wpisu, powiedz nam czy Ci pomógł: przystawka przed zupą