Znaleziony przepis: gofry według magdy gessler

Przepis na pyszne gofry według Magdy Gessler

Gofry to jedno z tych dań, które kojarzą się nam z wakacjami i słonecznymi popołudniami. Jeśli chcesz przygotować gofry w domu, to koniecznie wypróbuj przepis według Magdy Gessler. Jej wersja tego klasycznego dania jest nie tylko pyszna, ale również prosta do przygotowania. Sprawdź, jak zrobić gofry krok po kroku!

Składniki:
– 2 szklanki mąki pszennej
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 1/2 łyżeczki soli
– 3 łyżki cukru
– 2 jajka
– 1 1/2 szklanki mleka
– 1/2 szklanki oleju roślinnego
– 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Przygotowanie:
1. W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier.
2. W osobnej misce roztrzep jajka, dodaj mleko, olej roślinny i ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj składniki.
3. Powoli wlej mokre składniki do suchych, ciągle mieszając, aż powstanie jednolite ciasto. Nie mieszaj jednak zbyt długo, aby uniknąć nadmiernego rozwinięcia glutenu.
4. Rozgrzej gofrownicę i delikatnie natłuść jej powierzchnię olejem.
5. Wylej porcję ciasta na rozgrzaną gofrownicę, tak aby równomiernie pokryło powierzchnię. Zamknij gofrownicę i piecz przez około 3-4 minuty, aż gofry będą rumiane i chrupiące.
6. Powtarzaj ten proces, aż zużyjesz całe ciasto.

Podawanie:
Gofry według Magdy Gessler smakują najlepiej podane z ulubionymi dodatkami. Możesz polać je syropem klonowym, posypać cukrem pudrem lub podać z bitą śmietaną i owocami. Możliwości są nieograniczone, więc pozwól sobie na eksperymenty i stwórz swój własny, unikalny sposób podawania gofrów.

Gofry według Magdy Gessler to idealne danie na śniadanie, obiad, kolację lub deser. Są one nie tylko smaczne, ale również sycące i łatwe do przygotowania. Dzięki temu przepisowi możesz cieszyć się ulubionymi goframi w każdej chwili, niezależnie od pory dnia. Smacznego!

Napisz komentarz do wpisu, powiedz nam czy Ci pomógł: gofry według magdy gessler i czy korzystałeś.

0 0 votes
Daj ocenę

Podobne

Popularne

0
Would love your thoughts, please comment.x